Partille IF FK besegrade seriekonkurrenten Floda Boif med 3-1 (0-1).

På förhand kändes det ganska osäkert då vi hade en del bortfall samt att många spelare gjorde sina första matcher. Floda som vi har haft ganska bra koll på genom åren har inför den här säsongen gjort en hel del förändringar på spelarsidan, och det var inte alls många man kände igen sen innan.

När domaren blåste igång matchen kl. 10.00 kändes det därför väldigt ovisst.
Hur bra är Floda?
Hur ska vi klara oss utan Maggan? (som gjort 3 av våra 5 mål i träningsmatcherna.)
Hur kommer Kalle leda försvaret i Bjärres frånvaro?
Hur länge orkar Elvir, Björn Synnes och Olle?
Och hur ska det gå för 03an Malte? (han var med en hel del förra säsongen men den här säsongen har han knappt deltagit på en seniorträning.)

Lugnet spred sig dock tidigt, det visade sig att vi var helt överlägsna.
Vi radade upp målchanser och hade det inte varit för målställningen och några vassa räddningar av Alexander Akyuz i Floda-målet, så hade vi haft 2 eller 3-måls ledning redan efter 25 minuter.
När klockan tickade upp mot 30 minuter kändes det därför inte helt rättvist med oavgjort, men värre skulle det bli. Det absolut sista som händer i första halvlek är att Floda får en hörna. Hörnan slås på bortre ytan, och där dyker det upp en motståndare som enkelt nickar in 0-1.

Målet gav självklart Floda en boost, men verkade inte påverka oss någonting nämnvärt. Andra halvleken började därför som första, vi skapade chans efter chans. Tillslut kommer även kvitteringen. Crille hittar Janne på bortre med ett fint inlägg. Efter målet rinner det på och vi går upp till 3-1 på bara några minuter efter att Crille bjudit på en soloräd och Janne förvaltat en av otaliga målchanser.

Första segern för i år och en bra start på Östra Cupen. Redan imorgon kan vi säkra en kvartsfinalplats om vi besegrar Bergums IF.