lördag 12 september 2020

Partille IF FK - Nol IK 2-1

Det blev en efterlängtad seger i dagens ångestkamp mot Nol IK.

Förutsättningarna var glasklara innan matchen. Förlust så hade vi i princip varit nere i femman igen, seger så har vi allt i egna händer och fötter.

Första Halvlek:

En hel del ändringar i startelvan men vi tar tag i matchen på en gång. Det är i princip bara ett lag på plan, men det ska dröja ända till 25e minuten innan matchens första målchans skapas, men då blir det också mål. Wesley tar sig elegant runt på kanten o serverar Månsson öppet mål på bortre. Efter målet börjar Nol skapa lite, men närmare än ett stolpskott kommer dom inte. I slutet av halvleken får Hugo Kymmer ett jätte läge att utöka ledningen efter en hörna, men skottet går en bra bit över.

Andra halvlek:

Vi skapar ett jätte läge direkt i andra, Månsson tar sig runt och lyfter en perfekt boll till Farhad som tyvärr får nicken rakt på målvakten. Efter ett tag börjar Nol ta över och vi faller allt längre ner i eget straffområde. Bra försvarspel och några fina räddningar av Nithander gör så att vi fortfarande har ledningen i slutet av martchen. I 88e minuten spricker dock förhoppningarna om 3 viktiga poäng när Simon Möller helt rättvist nickar in kvitteringen för Nol. Matchen ser ut att sluta oavgjort men på stopptid spelar ”Z” fram Farhad som ensam mot 4 motståndare, på nåt vis lyckas ta sig förbi och trycka upp bollen i bortre krysset, i vad som visade sig vara matchens sista spark. En oerhört viktig seger då vi nu går in i en spännande vecka med 2 matcher på 3 dagar.

Nästa match är på tisdag 15/9 borta mot Guldheden 19:45, en match som GP förövrigt livesänder, sedan är det dags igen redan på fredagen då vi tar oss ut mot Lerum.

HIGHLIGHTS (ändra till webb-version om ni tittar på mobilen)