Andra segern och klara för slutspel i Östra Cupen

I söndags var det dags för andra matchen i Östra Cupen.
Efter lördagens vinst mot Floda var förutsättningarna glasklara.
Vinst och det skulle bli kvartsfinal.

Vi sätter fart direkt och redan efter 2 minuter pekar domaren på straffpunkten.
Efter att ett lite för högt inlägg landat på Kalles fötter i bortre delen av straffområdet blir han helt sonika nersprungen. Domaren som står två meter från situationen har inget annat val än att blåsa. Crille lägger upp bollen på straffpunkten men missar. På den efterföljande hörnan lyckas Janne curla bollen i ribban.
Vi fortsätter att skapa målchanser och efter 11 minuter får Janne stå helt omarkerad i straffområdet och nicka in 1-0, efter ett fint slaget inlägg av Berra.
2-0 kommer 11 minuter senare på en fin upprullning där Crille spelar Tobbe som i sin tur serverar Pontus ett friläge som han enkelt rullar in.
3-0 kommer ytterligare fyra minuter senare. En väldigt dråplig situation. Pontus kommer loss på kanten och hittar Crille helt ren framför mål. I skottögonblicket blir han dock kapad så avslutet studsar på målvakten som istället för att greppa bollen fumlar med den. I det här skedet riktas återigen blickarna mot domaren, och 21 av 22 spelare på planen slutar spela och förväntar sig att han ska blåsa straff. Men... det gör han inte.
Den 22a spelaren, och den enda som inte slutade spela, Pontus Jonasson, springer då och skjuter in bollen i mål. Efter några sekunders förvirring visar det sig att målet är godkänt.

Andra halvlek är lite avslagen men vi lyckas ändå bränna en hel del målchanser.
Just den här dagen spelade det inte någon som helst roll då Bergum inte hade något som helst att komma med i anfallsväg. Men framöver måste vi bli mycket mer effektiva.
Tyvärr åker Pontus på en skada i slutet av matchen, och vi får hoppas att det inte är så allvarligt då han varit en av dom bättre spelarna för oss och nu äntligen börjat göra mål också.

Nästa match är på nu på lördag 2/3 kl. 12.00 Lexby Konstgräs, mot Härryda IF (träningsmatch)

Nästa match i cupen är kvartsfinal mot segraren i grupp 6 (Sävedalens IF, Gunnilse IS, Syrianska/Armeiska) vilket lag det blir vet vi på onsdag då sista omgången i gruppspelet spelas.