Christian Gustavsson - Tobias Lundström (C) - Björn Synnes - Felix Jerkersson (junior)
William Björkqvist (junior)

Detta var startelvan som skulle göra det. Återigen saknades en hel del spelare, men vi som var tillgängliga, plus några juniorer, såg fram emot en kul och inspirerande uppgift.

Gunnilse startade starkt och det märktes att dom spelar några divisioner över oss.
Dom hade en tydlig spelidé och ett klart bättre tempo i sig än oss.
Trots detta äter vi oss in i matchen ganska tidigt och efter första kvarten håller vi relativt
jämna steg med våra motståndare från Hjällbo.

Gunnilses första farlighet kommer i 12:e minuten.
En kort hörna där motståndarna i ärlighetens namn borde gjort 0-1, men nicken från
nära håll gick över ribban. Efter det skapar dom bara en till farlighet i första halvlek,
ett skott som Nithander enkelt räddar nere vid sin högra stolpe.
Vi har lite halvchanser men skärpan saknas, och dom flesta bollarna hamnar
någon meter utanför motståndarmålet.
Efter ca 21 minuters spel skapar vi vår farligaste målchans, det är "Järven" som driver med bollen från vänsterkanten, viker in och får på ett hårt skott som letar sig in vid målvaktens högra stolpe. 1-0 står sig halvleken ut.

Blåsten och regnet som började vräka ner lagom till matchstart fortsatte även i andra halvlek, och det märktes att det påverkade både oss och våra motståndare. Vi fortsätter att försvara oss riktigt bra, och ställer om när vi får chansen. Deras kvittering i 60:e minuten kändes därför fruktansvärd onödig. En frispark några meter framför kortlinjen slås in flackt, en motståndare kommer i en perfekt löpning och touchar bollen vackert in i nät. Eftter målet  släpper vi inte till några större farligheter.
Däremot skapar vi två riktigt bra målchanser som vi borde förvaltat bättre.

Med ca 12 minuter kvar får en Gunnilse-spelare sitt andra gula kort och dom decimeras till 10-man. Vi försöker utnyttja det i några minuter men när klockan tickar upp mot 90, så är både vi och motståndarna nöjda med resultatet.
Slutsignalen ljuder och straffar får avgöra vilka som tar sig till semifinal.
Gunnilse vinner slantsinglingen och får börja.

STRAFFARNA:
Efter tre omgångar leder vi med 3-2 då Nithander räddat första straffen
och resterande 5 gått i mål.

Fjärde omgången inleds med att Gunnilse-spelaren slår en dålig straff, Nithander går tidigt och lyckas rädda med högerhanden men i samma veva sparka in bollen i eget mål.
Dråpligt och onödigt. Efterföljande straff bränner Partille grovt.

I omgång 5, den sista ordinarie straffomgången, tar Nithander dock revansch och räddar.
Nu kunde det avgöras. Ett bättre läge i en straffläggning kan man aldrig få.
Mål och vi var i semifinal mot Qviding...
Tyvärr är denna straff ännu sämre slagen än förgående.
Omgång 6 bjuder på två mål där båda lagen enkelt nätar.
Omgång 7. Gunnilse gör mål. Partille skjuter i stolpen.

Gunnilse vinner och är därmed vidare till semifinal.

Under alla mina tidigare år jag spelat fotboll, har jag aldrig varit med om en straffläggning där vi bränner 3 av 7 straffar utan att motståndarnas målvakt har behövt göra en enda räddning.

Jävligt bittert såhär efter matchen, men samtidigt måste man se det positiva.
Trots att orken tog ut sin rätt i andra halvlek, gör vi en riktigt bra match mot