Björndammen kämpar för att inte ramla ur femman, medan vi slåss om en tredjeplats och eventuell kvalplats till div. 4. En hel del frånvarande spelare i båda lagen.
För vår del saknades bland annat; Kalle Lawenius, Samuel Wesley, Pontus Jonasson och kapten Tobias Lundström.

Gustav Persson
Malte Nilsson
Sebastian Jonsson
William Björkqvist

Vi får den perfekta starten. 44 sekunder efter att domaren blåst igång matchen ligger bollen i Björndammens mål. Bollen dimper ner precis framför fötterna på Marcus Månsson efter en tilltrasslad situation. Resterande 44 minuter av halvleken är bara att glömma. Vi uppträder nonchalant och sätter varandra i dåliga situationer. BBK skapar 3 målchanser i halvleken och gör 2 mål. Kvitteringen kommer efter ca kvarten spelad, Salim Ben Aicha rullar in en målvaktsretur när vi är passiva. 2-1 målet kommer bara några minuter senare och är en bra individuell prestation från Börjesson, som får med sig bollen i en perfekt löpning och avslutar i bortre.

Inför andra halvlek går vi ner på en tre-backs-linje och flyttar upp Elvir på mittfältet samtidigt som Crille tar plats bredvid Dermark i anfallet. 5 minuter in i andra halvlek lyckas Dermark något turligt kvittera. Resterande 40 minuter går vi för ett segermål, men har förvånansvärt svårt att skapa några riktigt farliga målchanser. Björndammen sjunker väldigt lågt och låter oss ha väldigt mycket boll för att försöka ställa om med långa bollar på sina anfallare. I minut 80 blir Börjesson utvisad, en situation som inte många, inklusive undertecknad, hann upptäcka. Ungefär samtidigt skadar sig deras andra anfallare Tony Rintamäki och här försvinner deras enda anfalls hot. Vi fortsätter att trycka på för ett mål och börjar skapa lite klarare målchanser. Målet kommer tillslut. Efter att Elvir vunnit tillbaka en boll, hittar han Björn Synnes vid straffområdet som i sin tur lägger upp bollen för Felix Jerkersson som får på en helt fantastiskt träff i målvaktens högra kryss. Minuten senare får Felix ytterligare ett bra läge att öka på ledningen och sin målskörd. Men det här avslutet har tyvärr mycket sämre kvalitet. På tilläggstid får BBK ytterligare en utvisning, den här gången var det desto mer tydligt och inte så mycket att snacka om.

Sammanfattningsvis gör vi en av årets sämre insatser men lyckas ändå vinna, vilket tyder på god lagmoral. Tyvärr för vår del vann AMBIK samtidigt mot Floda vilket gör att dom tar andraplatsen bakom Ytterby Is som säkrade seriesegern i fredags. Vinner vi nästa match som avslutar serien, så kommer vi sluta på tredjeplats, vilket i sin tur kan innebära ett kval om en division 4-plats.

Nästa/(Sista?) match är hemma mot Romelanda UF.
Lördag 5 Oktober 14:15 på Lexby IP.