Mattis Widell
Hugo Kymmer
Malte Nilsson
Max Alverå

Vi startar matchen bra och tar direkt tag i taktpinnen. Efter 10 minuter får vi ett bra läge att ta ledningen på en frispark någon meter utanför straffområdet. Elvirs frispark går dock någon decimeter utanför stolpen. Vi behöver dock inte vänta länge på ledningsmålet. Bara minuten senare kommer nämligen Samuel Wesley fri mot målvakten efter en fin framspelning av Marcus Månsson. Wesley använder sin fart, rundar Ludwig Filipsson och rullar enkelt in ledningsmålet. Efter målet tappar vi koncentrationen några minuter och Floda tillåts att skapa några målchanser. Vi reder ut det och tar återigen kontroll över matchen. Med halvtimmen spelad dyker Floda upp i ett sällsynt anfall. Efter en fin framspelning ligger bollen framför fötterna på Per Alexandersson som bara har att rulla in kvitteringen i öppet mål. Målet väcker verkligen hemmalaget,som förövrigt befinner sig i en prekär tabellposition, och dom skapar ett rejält tryck mot oss samtidigt som vi misslyckas med allt. Någon minut efter en misstänkt straffsituation får Johan Eriksson gå upp helt omarkerad på en frispark och göra 2-1 till hemmalaget som nu hade vänt matchen.

Kvitteringen kommer dock omgående, Filipsson i Flodas mål går upp på ett inlägg och boxar bollen rakt i ansiktet på André Mateo som knappt hinner reagera innan han noteras som målskytt. Målet gör att vi återigen är med i matchen. I första halvleks sista minut bjuder Filipsson åter igen på ett misstag. En väldigt misslyckad inspark ger Christian Gustavsson ett friläge som han efter en hård kamp med en försvarare lyckas få in i mål.

I paus är inte tränare Kim Roland helt nöjd med spelet och han berättar på ett pedagogiskt sätt hur han vill hur vi ska uppträda och spela i andra halvlek.

Andra halvlek kontrollerar vi fullständigt och Floda får inte många tillfällen att skapa någonting. När Nils Alexandersson i hemmalaget visas ut så känns matchen vunnen. Några minuter senare gör vi också 4-2. Samuel Wesley spelar fram Christian Gustavsson som kommer fri med målvakten och inte gör några misstag. Floda har sin bästa period i andra halvlek direkt efter målet och skapar fram två halvchanser. I slutminuterna är Pontus Jonasson och Christian Gustavsson ytterst nära att öka på ledningen men matchen slutar 4-2 till Partille IF FK.

Viktig och absolut nödvändig seger för oss. Nästa vecka är det uppehåll för vår del innan det är dags för ett laddat derby mot Björndammen på Furulunds Ip, lördagen den 28 September 14:00.