William Björkqvist
Felix Jerkersson
Oscar Izeta
Johan Dermark

Vi inleder matchen bra, efter 9 minuter är vi sånär på att få in ett ledningsmål. Efter 11 minuter gör Ytterby 0-1 på deras första anfall. Lite ologiskt eftersom det var vi som tagit tag i matchen. 2 minuter senare är det kvitterat. Kalle Lawenius slår en inspark som efter en förrädisk studs i det blöta gräset letar sig fram till Christian Gustavsson. Crille gör inget misstag i en 1 mot 1 med målvakten och kvitteringen är ett faktum, efter målet fortsätter vi att trycka på för ett ledningsmål. I 37 minuten avgörs matchen. Nithander tappar ett inlägg och Ytterby gör 1-2 .

Trots underläge i paus kändes det som vi varit det bättre laget och om vi fortsatte trycka på så skulle målen komma. Tyvärr gör vi en andrahalvlek som snabbt kommer förträngas. Förutom någon halvchans tror jag inte vi har ett enda skott på mål. Nu känns det som om tåget har gått och det ska väldigt mycket till om vi ska ha en chans att ta andraplatsen. För Ytterbys del så behövs det bara en seger i nästa match för att bärga seriesegern.

Även om det fotbollsmässiga inte var så bra, så var det annars en trevlig dag på Lexby. Solen sken och föreningen hade lyckats med ett fint arrangemang runtomkring med tårta, ballonger, popcorn, loppis, lotterier samt en inmarsch värdig en Champions League match.

Nästa match är borta mot Floda lördagen den 14 September.
Nästa hemmamatch är i sista omgången. 5 Oktober mot Romelanda.