måndag 3 februari 2020

Bloggen är tillbaka

Efter några månaders uppehåll är bloggen nu tillbaka på allvar.
En hel del har hänt, både positivt och negativt, sen den senaste uppdateringen.

Föregående säsong avslutades med en seger i sista omgången, tyvärr räckte det inte till mer än en tredje plats i tabellen. 3 poäng bakom seriesegrarna Ytterby Is och 1 poäng bakom tvåan Angered MBIK. I det skedet var det bara att invänta hur kvalet till division 3 skulle sluta. Med maximal utdelning skulle 2 "Göteborgs-lag" ta sig upp, vilket för vår del skulle innebära ett eget kval mot trean från den andra division 5 serien i Göteborg, Mossen om en plats i division 4.

Tyvärr misslyckades både Velebit och Jonsered att vinna sin grupp, det gjorde däremot inte Kortedala, som tog klivet upp från division 4 till division 3.

Just då och där var det klart att vi skulle spela i division 5 även kommande säsong.
I slutet av Oktober började det viskas om att Kozara, som räddade sig kvar i division 4 i sista omgången, skulle dra sig ur seriespel till kommande säsong. Dom flesta andra säsongerna hade man inte lagt så mycket mer energi på det, men nu fanns det återigen en minimal chans att bli uppflyttade. I Januari kom således bekräftelsen från Kozara att dom inte skulle komma till spel 2020. Nu var den stora frågan hur förbundet skulle förhålla sig till det här. Förra säsongen drog sig Sveakurd ur seriespelet och det slutade med att vi bara var 11 lag i division 5A 2019, då förbundet valde att inte ersätta dom. 

Förbundet beslutade iår att ersätta Kozara, Partille fick förfrågan, då vi hade bättre poängsnitt än Mossen, och det tog inte många sekunder för Sportchef Kim Roland att acceptera. 

Således kommer Partille IF FK att spela i division 4A iår, där vi ser fram emot spännande derbyn mot både Jonsereds IF och Lerums IS.

------------------------------------------------------------


Tyvärr startade inte 2020 bara med tårta och ballonger för föreningen,
då vi tyvärr var tvungna att lägga ner juniorlaget pga. spelarbrist.

En hel del spelare flyttades upp till seniortruppen men en helt klart tråkig utveckling då Partille först och främst är en ungdomsklubb.

Kommande veckor kommer det presenteras lite nyheter om seniortruppen både nyförvärv och spelarförluster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar