fredag 21 augusti 2020

Förnedrade av Semberija

Ja vad ska man egentligen säga, vi förlorar hemma med 1-6 (1-1) trots att vi spelar med en man mer i ca en timma.

Första halvlek:

Matchen börjar lite avvaktande och båda lagen känner på varandra, allteftersom tiden går tar vi tag i taktpinnen. Matchens första heta målchans kommer efter ca 13 minuter då Rasmus Vikberg rycker sig loss och kommer ensam mot målvakten. Avslutet är dock mycket svagt och går någon meter utanför målramen. 4 minuter senare är det dags igen för Rasmus att rycka sig förbi sin försvarare, den här gången rivs han ner precis innanför straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Marcus Månsson placerar bollen säkert i målvaktens högra hörn och vi var i ledning med 1-0. Efter målet fortsätter vi att ha mycket boll utan att skapa några farligheter. När vi spelat ca 30 min drar Semberijas försvarare Lukas Hermansson på sig sitt andra gula kort då han kommer sent in i en luftduell och använder armbågen på ett icke tillåtet sätt. Någon minut senare, från absolut ingenstans får Semberija straff. I mitt tycke fruktansvärt billigt. Domaren ser en hands i straffområdet efter att Semberija haft ett inkast i närheten av hörnflaggan. Franck Franklin är stensäker från 11 meter och matchen är kvitterad. Det var nog första gången motståndarna var i vårat straffområde. Vi låter inte det här bryta ner oss och vi går för ett ledningsmål innan paus. Jag tror vi har ca 4 högklassiga målchanser som borde resulterat i åtminstone ett eller två mål, men motståndarnas målvakt Jonatan Geld håller kvar sitt lag i matchen.

Andra halvlek:

I paus var det en god känsla i omklädningsrummet och det kändes som om vi hade dom mot repet. Andra halvlek hinner knappt starta innan vi var i underläge. En bjudning av vår backlinje, som så många gånger tidigare i tävlingsmatcher. Vi försöker trycka upp våra positioner och åker på kontringar som motståndarna bemästrar perfekt. 1-3 och det märktes att vi gett upp. Sista 10 minuterna släpper vi 3 mål till. 1-4 på en frispark, ett bra avslut men som i ärlighetens namn får räknas in som en rejäl målvaktstavla. 1-5 och 1-6 försöker vi inte ens förhindra.

Tredje raka förlusten och 3-13 i målskillnad på senaste tre matcherna.

Nästa match är fredagen den 28e augusti borta mot Ytterby IS.