Premiärseger

Efter månader av väntan var det äntligen dags. Seriepremiär!

20 grader, gräsmatch och kraftig blåst.

Efter några år i femman var Partille tillbaka i division 4.

Kvällens motståndare Gårda BK spelade förra säsongen i division 3 där man missade möjligheten att hålla sig kvar med minsta möjliga marginal. De allra flesta känner till hur vi tog klivet upp i fyran, trots en snöplig tredjeplats i division 5A förra säsongen.

Första halvlek:

Vi börjar lite avvaktande, nerver eller alldeles för stor respekt för motståndarna låter jag vara osagt, men trots rejäl medvind låter vi motståndarna ha bollen och föra spelet. Vi arbetar oss dock in i matchen och efter ca 20 minuter är Kenan fri med målvakten. Filip Sköld i Gårdas mål kommer dock ut bra och avvärjer till en resultatlös hörna. Vi tar nu över matchen och etablerar oss utanför Gårdas straffområde Och lyckas skapa några farligheter. I slutet av halvleken kommer det förlösande ledningsmålet. Kenan, Wesley och Maggan samarbetar ute på vänsterkanten och efter en fin individuell prestation av Månsson så har Kenan Taci öppet mål. 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek:

Vi är fruktansvärt passiva i inledningen av andra halvlek och låter Gårda, med hjälp av medvinden, komma i våg efter våg. Förutom något inlägg som missbedöms och en frispark så släpper vi inte till några farligheter. Tyvärr så straffas vi tillslut, då Philip Jonsson kan driva fram helt ostört och tåpaja in kvitteringen. Vi höjer oss direkt efter målet och här står matchen och väger då båda lagen skapar lite målchanser. Ett misstag mellan målvakt och försvarare utnyttjas av Marcus Månsson och vi var åter i ledning med ca 20 minuter kvar. Båda lagen skapar bra målchanser resterande minuter men ingenting som resulterar.