fredag 19 april 2019

Oavgjort i toppmötet

Första poängtappet för Partille IF FK säsongen 2019 kom i omgång 3.
Matchen slutade 0-0, men båda lagen hade möjlighet att göra både ett och två mål vardera.

INFÖR MATCHEN
Älvängens IK tippades inför säsongen att vinna division 5A Göteborg överlägset.
Man har gjort en jätte satsning och plockat in en hel drös med nya spelare, varav dom flesta spelat i div 1 - div 3 föregående säsong. Älvängen har också startat säsongen med två raka segrar. 5-0 mot Romelanda UF och 5-1 mot Hönö IS.

För vår egen del gällde det att vara fokuserade och vara med från början, vilken inte var fallet i föregående match mot Utbynäs, där vi i princip bjöd på ett 0-2 underläge.
Inför matchen saknades Kalle, Tobbe och oturligt nog Jensen, som tvingats kasta in handduken under veckan.

William Björkqvist (junior)

Med tanke på vilka spelare som var frånvarande samt motståndet, bestämde sig Kim R. att frångå våran 4-1-4-1 uppställning och istället spela 4-2-3-1. Både Hugo Kymmer och Samuel Wesley gjorde sina första minuter för säsongen.

Matchen startade i ett rasande tempo och redan i 3e minuten tvingades Nithander till en dubbelräddning. Resten av halvleken bjöd på en hel del målchanser åt vardera lag och även en straffsituation för Partille, som domaren trots en bra position märkligt nog valde att fria.
I andra halvlek kändes det som om vi tog över taktpinnen mer och mer, men svaga avslut och bra målvaktsspel av Isac Svennblad i Älvängens mål såg till att det förblev mållöst.
När matchuret började närma sig 90, kändes det som om både lagen trots allt var nöjda med varsin poäng. Då kom matchens stora chans.

Två minuter in på tilläggstiden var hemmalaget bara några centimeter från att få med sig alla 3 poäng. Men Nithanders starka handleder och Mateos heroiska uppoffrande såg till att matchen slutade oavgjort.

Noterbart:
Huvuddomaren blåste för två straffsparkar i andra halvlek, en åt vardera lag, men båda gångerna klev assisterande domarna in och ändrade domslutet. Huvuddomare Armin Huskic gjorde förövrigt en mycket bra insats och lyckades hålla det på en jämn nivå, trots en hel del upprörda känslor från båda lagen.