William Björkqvist
Jan Matuszczyk
Pontus Jonasson

Kim Roland valde att göra en ändring i startelvan från premiären.
Olle kom in som defensiv, Jensen flyttades upp som anfallare och William placerades på bänken.

Vi startar nervöst och det känns inte som vi riktigt är där, samtidigt som USK är heltända. Efter bara några minuter blir det missförstånd i backlinjen som vi lyckas reda ut. 10 minuter in i matchen agerar vi återigen väldigt passivt, deras anfallare tar sig igenom och Dermark kommer sent in i situation. Straffen är solklar och Hedelin i USK rullar enkelt in 1-0. Vi fortsätter att slarva och tillåter USK att skapa alldeles för enkla målchanser. 2-0 kommer också inte helt oförtjänt på en frispark där vi återigen agerat fruktansvärt passivt i försvaret. Hedelin gör sitt andra mål i matchen. Efter målet väljer Kim att agera för att både visa sitt missnöje och väcka laget. Dermark byts ut och André Mateo kommer in i mittlåset tillsammans med Bjärre. Vi höjer oss med en gång och skapar en hel drös med kvalificerade målchanser. I 40e minuten kommer också reduceringen. Maggan avlossar ett skott utanför straffområdet som letar sig in lågt i målvaktens vänstra hörn. 1-2 i paus men bud på mer.

Vi kommer ut till andra halvlek och tar över matchen fullständigt, tyvärr dröjer det inte många minuter innan vår kapten Tobias Lundström råkar ut för en skada. Pontus Jonasson kommer in på vänsterkanten och Maggan flyttas in i mitten. I mitt tycke kommer Pontus in och dominerar fullständigt och således kommer också kvitteringen i matchminut 57. Ett magiskt anfall avslutas med att Jensen frispelas framför mål. 2-2 med ca halvtimmen kvar att spela och vi fortsätter att forcera för att få in ett ledningsmål. Vi skapar också några riktigt fina målchanser men oflyt och Andreas Ahlberg i USKs mål ser till att matchen är på väg att sluta oavgjort. Segermålet kommer således. Efter en hörna i matchminut 85 ligger helt plötsligt Jan "Janne" Matuszczyk på marken i straffområdet. AD-domaren vinkar i sin flagga för att påkalla huvuddomaren Bashar Hariris uppmärksamhet. Efter någon minuts konsultation pekar domaren på straffpunkten. Från min vinkel var det omöjligt att se vad som hände, men från snacket efter matchen verkade båda lagen vara överens om att den var solklar. Maggan stegar fram och har inga problem att placera in 3-2 som också blir segermålet.

Då GP sände matchen igår hade vi inga kameror med oss, så highlightsen från matchen finns att se på gp.se.