söndag 28 april 2019

Förlust mot Angered MBIK

Säsongens första förlust kom i omgång 4,
Angered MBIK vann det heta toppmötet med 0-1 efter en mycket omdiskuterad straff.

Inför matchen
Efter Älvängens seger mot Utbynäs på torsdagskvällen, var förutsättningarna inför matchen glasklara. Vill vara med och fajtas om seriesegern så var en vinst ett måste. Som brukligt saknades en hel del spelare bl.a. Christian Gustavsson, Tobias Lundström och André Mateo.

Angered MBIK tippades av många att tillhöra toppen, och har även inlett säsongen med två raka segrar.

Hampus Laitinen

Vi börjar matchen bra och skapar också den första riktiga målchansen. I 9 minuten rinner Pontus Jonasson igenom och får ett friläge. Angereds målvakt Aristides Rodriguez kommer ut helt fel och sparkar ner Jonasson. I mitt tycke en väldigt klar straffspark och på gränsen till rött kort, men trots att domaren har en väldigt bra position, väljer han att fria. Resterande tid av halvleken byter lagen målchanser med varandra utan att skapa några direkta farligheter. I 39 minuten avgörs matchen på ett helt bisarrt sätt. Angered slår en alldeles för lång boll i djupled. Nithander går ut och tar bollen, helt plötsligt springer assisterande domaren ****** in på planen och viftar febrilt med sin flagga. Den omedelbara reaktionen från mig och antagligen dom flesta andra runtomkring är att han råkat ut för en stroke eller på något annat sätt behöver assistans. Men ack så fel vi hade...

Herr ***** har upptäckt någonting varken publiken, spelarna, huvuddomaren eller någon annan runt omkring Lexby IP gjort... nämligen en straffspark!

Trots vilda protester från spelare och ledare vägrar huvuddomaren att ta ett eget beslut, utan den "icke existerande" straffsparken står fast. Younes Raisi i AMBIK har inga som helst problem att rulla in 0-1.

Straffsituationen

I paus är det klar irritation från våra spelare och alldeles för mycket fokus läggs på domarna.
Andra halvlek blir därför inte riktigt som vi hoppats eller snackat om, men vi kommer ut hårt och skapar en hel del chanser som borde resulterat i något mål. Men då vi inte lyckas få hål på AMBIK så börjar frustrationen komma tillbaka och Angered tillåts att skapa några målchanser när vi inte är fokuserade och gnäller på domsluten. Vi gör en sista kraftsamling till en forcering, och sista 10 minuterna av matchen står motståndarna med hela sitt lag utanför eget straffområde. Tyvärr kommer vi inte närmare än en nick som smiter några decimeter utanför ena stolpen på tilläggstid. En jämn match med två bra lag som tyvärr inte fick avgöras av spelarna.

HIGHLIGHTS:

Nästa match är borta mot IF Vardar/Makedonija på Gratts Arena, fredag 3 maj 19:15.
Nästa hemmamatch: Finlandia/Pallo AIF Lördag 11 maj 13:00 Lexby gräs.