Hampus Laitinen
Felix Jerkersson
William Björkqvist

Solsken, stark blåst och en medioker gräsplan, det var förutsättningarna innan matchstart. Kapten Lundström lyckades vinna slantsinglingen, och såg till att vi fick börja i medvind.

Stärkta av segern i förra omgången tar vi tag i matchen direkt från start. Trots ett massivt bollinnehav lyckas vi inte skapa några farligheter. I 17 minuten får Dermark ett bra läge efter en hörna, men avslutet går en bit utanför. Finlandia som insett att gräsplanen inte är perfekt backar hem med hela laget och vägrar passa bollen till varandra utan slår långbollar mot sina forwards vid varje möjlighet dom får, tyvärr för deras del blåser det så mycket att bollen inte går över till vår planhalva, utan vi fortsätter att ha ett konstant tryck mot deras mål. I 27 minuten lyckas FinPa kontra på en misslyckad hörna från oss, och första gången dom kommer in på vår planhalva med bollen under kontroll så vaskar dom fram en 100% målchans. Nithander har dock inga större problem att styra bollen ut till hörna.

Minuterna senare utspelar sig en intressant, och kanske matchavgörande, situation. Crille kommer lite sent in i en duell med motståndarnas målvakt och ger honom en onödig knuff, en motståndare trycker bort Crille för att markera att det inte är okej, och dom står och tuggar lite mot varandra. Då kommer ytterligare en motståndare in bakom Crille och tar ett redigt strypgrepp på honom. Domaren som står 3 meter därifrån med fri sikt, blåser i sin pipa och alla som är i närheten av Lexby idrottsplats förväntar sig ett rött kort... men nej. Huvuddomaren tycker att vi ska ha ett nedsläpp. Hur han släpper den incidenten och senare lyckas hitta 8 st varningar (4 st vardera) är en gåta. Precis i slutet på halvleken lyckas Crille sånär skaffa sig ett friläge, men vi får nöja oss med en frispark i ett väldigt bra läge. Tyvärr tar Elvirs skott i muren.

Andra halvlek är i princip likadan som första. Skillnaden den här gången, förutom att det var vår tur att spela mot vinden var att på Finlandias enda målchans så gör dom 0-1. Ett väldigt vackert fotbollsmål där en frispark slås perfekt på bortre stolpen, och en fri spelare dyker upp och språngnickar bollen i nät. Efter målet fortsätter vi att äga bollinnehavet men det är inte våran dag, och vi lyckas aldrig störa deras försvarsspel tillräckligt mycket för att skapa några farligheter. Finlandia har inga större problem att freda sig till 3 poäng.

Sammanfattning:
En väldigt snöplig förlust. Även om vi inte gör våran bästa match så ska vi absolut inte förlora. En dyrköpt läxa inför framtiden. Eftersom Ytterby vann igår mot Hönö, och numera är serieledare efter Älvängens poängtapp idag, är det bara seger som gäller i nästa omgång om vi vill vara med och slåss om topplaceringarna i serien.