söndag 26 maj 2019

Mållöst mot bottenlaget

Det blev bara 1 poäng i fredagens mållösa möte mot Floda Boif.
Trots att vi skapade mängder av målchanser så lyckades vi inte göra ett segermål.
Spelare som saknades i den här matchen var bl.a. Christian Gustavsson (avstängd), Elvir Ramadani (avstängd) och Olle Andersson (skolbal)

Sebastian Jonsson

Första halvlek började i kraftig motvind för vår del. Vi dominerar halvleken fullständigt och enda gången våra motståndare hotar är när dom får en fast situation som dom kan flytta upp sina spelare på.
Annars är det oftast utanför Flodas straffområde som bollen befinner sig. I 15 minuten rinner Jensen igenom och placerar bollen i nät, men tyvärr för oss så har assisterande domaren lyft flaggan och målet döms bort för offside. Två gånger till under första halvlek får vi mål bortdömda för offside. Inte för att kritisera domarteamet som förövrigt gjorde en bra insats, men det kändes som åtminstone ett utav offside-målen var onside, och således borde ha godkänts.

I andra halvlek fortsätter vi att dominera både spel-och-chansmässigt, men för tillfället är vi fruktansvärt ineffektiva i sista tredjedelen, och bollen vill helt enkelt inte in i mål. Flodas första och enda skott på mål kommer i 78 minuten, vilket i sin tur resulterar i våran kanske bästa målchans i andra halvlek. Nithander har inga problem att plocka upp det tama avslutet och hittar snabbt ut till Wesley på en yta. Wesley driver ner och får in ett perfekt inspel mot Felix, som tyvärr inte får någon bra träff på bollen. Ludwig Filipsson i motståndarmålet har därför inga problem att rädda avslutet.

Matchens sista farlighet är det faktiskt Floda som skapar. En omställning i 88 minuten leder fram till att en av deras bästa målskyttar i år, Mio Hopkins, blir serverad mer eller mindre öppet mål. Hans nick går dock en bra bit utanför. I det oflytet vi befinner oss i för tillfället, hade det inte förvånat mig om vi släppt in ett mål och förlorat även denna matchen.
När slutsignalen ljuder har vi återigen misslyckas med att göra mål.
Femte gången totalt i år och tredje matchen i följd.

Måste också passa på att nämna våra ultras supportrar som livade upp stämningen med sång och bengaler. Deras insats var utan tvekan matchens behållning.

Eftersom Sveakurd dragit sig ur serien, så är det vår tur att stå över nästa omgång.
Uppehållet kan nog kan göra oss gott, då vi inte känns sylvassa för tillfället.
Nästa match blir därför inte förrän i omgång 10. Lördagen den 8 juni, 13:00Lexby gräs.
Då är det en av säsongens höjdpunkter, nämligen det första utav två derbyn mot Björndammens BK.