fredag 3 maj 2019

Crille Show På Gratts

Partille IF FK studsade snabbt tillbaka efter den snöpliga förlusten i förra omgången mot Angered MBIK. Seger ikväll med 5-2 över IF Vardar/Makedonija.

Startelvan:
Elmer Frederiksen
Elvir Ramadani - Johan Dermark - Niclas Bjärnlind - Kalle Lawenius (K)

Tobias Lundström

Återigen saknades några spelare, Bl.a. Olle Andersson och André Mateo.

Det tog knappa 45 sekunder innan bollen låg i mål. Pontus Jonasson fick bollen serverad på ett silverfat av Vardars olyckliga målvakt Robin Svennefiord, och hade inga som helst problem att lyfta in 0-1. Drömstart för PifFk och en publikvänlig start på matchen. Runt 10 minuten utökade Christian Gustavsson till 0-2 efter att Elvir Ramadani stått för en fin framspelning. Dessförinnan hade säsongsdebuterande Elmer Frederiksen stått för en fin räddning på ett skott utifrån.I minut 30 bjuder Partille tillbaka och Vardar utnyttjar en svag rensning till 1-2. I matchminut 41 pekar domaren på straffpunkten, ett skott utifrån träffar en arm i straffområdet och Vardar får ett riktigt bra läge att kvittera innan halvtidsvilan. Om Elmers agerande var lite olyckligt vid reduceringen så tar han snabbt revansch när han dyker ner och räddar den hårt slagna straffen vid högra stolpen.

Andra halvlek hinner knappt börja innan bollen återigen ligger i mål. Den här gången är det hemmalaget som kvitterar på en retur från målramen. Efter målet ligger Vardar på för ett ledningsmål men det är PIFFK som gör det. En frispark utifrån slås in och Kalle Lawenius, som dagen till ära bar kaptensbindeln, rivs ner. Domaren pekar på straffpunkten och Marcus Månsson rullar in 2-3 från 11 meter. Målet var oerhört tungt för Vardar att åka på, samtidigt som det gav ett pressat Partille lite andrum. Efter målet orkade inte Vardar skapa några målchanser och vi tog över spelet och matchen fullständigt. Christian "Crille" Gustavsson gör både 2-4 och 2-5 på fina prestationer.

En jämn match i 60 minuter. Trots att Partille IF FK inte gör en av sina bättre matcher så vinner man fullt rättvist.

NOTERBART:

• När domaren pekade på straffpunkten i 41 minuten, var det fjärde matchen i följd som Partille IF FK fick en straff emot sig.
  • Sol - regn - hagel... i Maj. Det svenska vädret är oförutsägbart.
  • Maggans mål på straff och Crilles hattrick gör att båda spelarna delar den interna skytteligan på 3 mål vardera.