Jan Matuszczyk
Jonas Almström
Felix Jerkersson
Hampus Laitinen

Marcus Månsson (avstängd), Johan DermarkBjörn Synnes (bortrest) och Kalle Lawenius (bortrest) var dom mest noterbara avbräcken inför matchen.
André Mateo var glädjande tillbaka i truppen efter att ha missat dom senaste tre veckorna.

Ytterby Is var obesegrade med fem raka segrar medan vi kom från en onödig förlust mot Finlandia i förra omgången. Vi visste att det skulle bli tufft på förhand.

Vi startar matchen bra, Ytterby är ett spelande lag som gillar att ha ett stort bollinnehav precis som oss. Båda lagen vaskar fram en hel del målchanser, men närmare än ett halvt friläge från Wesley, som Andreas Olsson i Ytterbys mål räddar till hörna, samt en nick från nära håll som går via Nithander och i utsidan av stolpen, kommer inte lagen ett ledningsmål i första halvlek. Vi känner ändå att vi är det lite vassare laget och om vi fortsätter spela som vi pratat om, så kommer vi säkerligen få utdelning.

Tyvärr för vår del höjer sig Ytterby rejält efter paus. Så en bit in i andra halvlek har hemmalaget tagit över matchen och hunnit med att skapa en hel del målchanser, medan vi inte lyckats komma till någon direkt farlighet. I 70 minuten får Ytterby en man utvisad efter sin andra varning. Ett ypperligt tillfälle för oss att flytta fram våra positioner och gå för ett ledningsmål. Tyvärr dröjer det inte många minuter förrän vi åker på en omställning. Ur en tilltrasslad situation lyckas Emil Rangaard i hemmalaget få loss bollen och tå-paja in den i nät från nära håll.
Efter målet är det bara full fart framåt som gäller för oss. Vi lyckas trycka tillbaka Ytterby men den riktiga skärpan framför mål saknas. I stället åker vi på ytterligare en omställning. Den här gången väljer domaren att peka på straffpunkten och i samma veva ge Elvir Ramadani sitt andra gula kort för kvällen, vilket också resulterar i matchens andra röda kort. Nithander är dock hur kylig som helst i målet och väntar ut straffskytten. Straffräddningen ger oss en sista chans till att forcera fram en kvittering, men vi är alldeles för ineffektiva i sista tredjedelen.

Förlusten som var andra raka innebär att vi tyvärr är borta från topplaceringarna i serien redan efter 7 omgångar. Vi får istället fokusera på att kriga om 3-4 placeringen. Försvarsmässigt gör vi återigen en bra match, vi visar att vi är väldigt svåra att få hål på. Tyvärr är vårat anfallsspel helt under isen för tillfället. Efter 7 matcher har vi bara lyckats att göra mål i tre utav dom. Det är naturligtvis alldeles för dåligt och det både syns och märks att det är frustrerande då vi lägger en hel del fokus på motståndare och domare.

Nu gäller det att komma ur svackan och vi får hoppas på islossning i nästa match som är hemma mot Floda BoIFLexby gräs, fredagen den 24 Maj, 19:00.