söndag 23 juni 2019

Hat-trick av Maggan och 6 poäng mot Hönö IS

INFÖR MATCHEN:
Bortamatch på Hönö, kvällen före midsommarafton. Samling på plats 17:30, och vissa av oss åkte så tidigt som 15:00 för det ryktades att det kunde vara en hel del köer ut till färjan. Till vår förvåning flöt trafiken på väldigt bra och vi var ute på ön runt 16:00. Det blev en fika inne i centrum för att fördriva tiden. SMHI hade utlovat moln och blåst, men inget regn.

Tyvärr kom det inte som en överraskning när himlen öppnades upp och det började vräka ner regn. Regnet avtog dock lagom till samlingen.

Lite bättre uppslutning var det också till den här matchen. Saknades gjorde Christian GustavssonPontus Jonasson och Nicklas Jensen.

Senast vi spelade mot Hönö Is var i premiären Då fick matchen avbrytas i 68 minuten på grund av att elljuset slutade att fungera. Vi leder då matchen men 1-0 efter att Johan Dermark gjort mål i första halvlek. Efter många turer bestämdes det att dom återstående 22 minuterna från den matchen skulle spelas klart 21:00 samma kväll. Det vill säga ca 10 minuter efter att den första matchen spelats färdigt. Med den här vetskapen var laget också införstått med att det skulle bli en hel del byten under matchen så att vi skulle orka med båda matcherna.

FÖRSTA HALVLEK:
Bjärre som var kapten för dagen förlorade slantsinglingen och hemmalaget fick välja sida. Som brukligt ute på Hönö så var det snudd på orkan-varning och hemmalaget valde därför att börja i medvind.

Vi blir rejält tillbakapressade dom första minuterna, mycket tack vare slarv i våra uppspel samt att Hönö utnyttjade vinden efter bästa förmåga. I 11 minuten slarvar vi ut bollen till ett onödigt inkast i höjd med straffpunkten. Ett långt inkast in i boxen och en rödklädd spelare, omringad av två stycken vitklädda spelare lyckas ta emot bollen och vända runt i samma
moment, innan han skjuter 1-0 till hemmalaget. För en sekund trodde man att Hönö värvat in Gerd "der Bomber" Muller, men det visade sig att namnet är Erik Sennerstam. För dom som inte har koll på der bomber så är Google ett alternativ.

Stärkta av målet fortsätter Hönö att sätta en hög press. Och med vindens hjälp provar dom några avslut långt utifrån, dock ingenting som är särskilt nära att bli mål. Med ca 18 minuter spelade så är Nithander nära att ställa till det då han snubblar på en bakåtpassning. Hönö är ytterst nära att få tag på bollen men vi ordnar upp det. Efter 20 minuter skapar vi våran första målchans. Det är Elvir Ramadani som hittar in till Felix Jerkersson med ett perfekt slaget inlägg, Felix missar dock bollen. Två minuter senare rinner Wesley igenom, men Hönös målvakt Daniel Hertz svarar med en fin räddning. Efter dessa två målchanser tar vi över matchen fullständigt. Hemmalaget får knappt låna bollen. Samuel Wesley kommer
loss och placerar in 1-1 i 27 minuten. Bara minuterna senare ger sig Elvir ut på en dribblings-räd och är sånär att ge oss ledningen. Hertz i hemmamålet räddar, men inte bättre än att Marcus Månsson dyker upp på returen och skjuter 1-2 till Partille.
I slutet av första halvlek får Hönö en frispark nära straffområdet, bollen lyfts
in och boxas bort till en hörna. På efterföljande hörna blir det återigen lite stirrigt i försvaret
och Sennerstam får till ett avslut som Nithander dock inte har några problem med att rädda. Vi går till pausvila med en välförtjänt ledning.

ANDRA HALVLEK:
Med tanke på hur den senare delen av första halvlek avslutades samt att vi nu hade vinden
i ryggen så kändes det relativt lugnt inför andra halvlek. Och visst var det så.
Det hinner knappt gå 3 minuter innan Kalle Lawenius går omkull i straffområdet efter en hörna. Det uppstår en viss tvekan hos domaren innan han pekar på straffpunkten. Marcus Månsson placerar hur enkelt som helst in 1-3 från 11 meter och matchen kändes avgjord.
Det tar ca 16 minuter av andra halvlek innan Nithander får röra bollen, och efter ca 30 minuter har vi gått ifrån till 1-5 genom att Felix Jerkersson (1-4) äntligen nätat efter ett solonummer och Marcus Månsson (1-5) gjort sitt tredje mål för kvällen. Kim Roland har i det här skedet redan börjat byta ut en hel del spelare och efter 1-5 målet så är det full aktivitet på bänken med spelare som byts in och ut. Hönö rycker upp sig sista 10 och skapar lite tryck. Matchen slutar med 5-1 seger till Partille IF FK men det fanns ingen tid att fira då nästa match skulle starta väldigt snart.

AVSLUTANDE 22 MINUTER FRÅN OMGÅNG 1:
Efter några minuters vila och en hel del konsumtion av frukt var det således dags att spela klart premiäromgången. Slantsinglingen i det här skedet var oerhört viktig. Medvind så var matchen nästan vunnen, motvind så skulle vi få kämpa om segern. Efter två ogiltiga spinn av domaren, lyckas Bjärre vinna på tredje försöket. Vi väljer medvind och här kändes det som om det bara var att spela av minuterna.
Hönö ville dock annorlunda och satsar allt på ett kort framåt. Dom radar upp hörnor och försvaret får verkligen jobba för att få bort bollarna. Efter ca 10 minuter har Hönös tryck bedarrat och vi tar åter tag i taktpinnen. I 16 minuten punkterar Tobias Lundström matchen när han rullar in 2-0Efter målet är det två lag som väntar på slutsignalen.