söndag 30 juni 2019

Seger mot Älvängens IK

Det blev seger i sista matchen innan sommaruppehållet mot Älvängens IK med 3-2 (2-0).

INFÖR MATCHEN
Sista matchen innan en välbehövlig sommarledighet. Senaste veckorna har varit bra poängmässigt förutom plumpen senast mot Utbynäs. Man har märkt att många redan gått på semester då vi inte varit mer än 12 utespelare + målvakter dom senaste veckorna på träningarna.

Återigen saknades en hel del spelare och Kim Roland fick verkligen leta för att få tag på tillgängliga juniorer.

FÖRSTA HALVLEK:
En härligt varm sommardag, gräsmattan var vattnad och det var perfekta förutsättningar för en rolig fotbollsmatch, förutom en faktor - vinden. Det brukar ofta blåsa lite på Lexby men idag var det extremt, det var nästan så att Hönö hade varit avundsjuka. Vår nuvarande kapten Bjärre vann slantsinglingen och vi valde att börja i medvind.

Båda lagen försöker komma till snabba omställningar. Vi har lite problem med att vinden gör bollarna lite för långa medan Älvängen har motsatt problem, bollarna stannar i luften och vi har inga större problem att bryta deras uppspel. I minut 16 är Wesley så när att ta sig förbi sin gubbe men vi får nöja oss med en hörna. Hörnan boxas ut till en ny hörna av Älvängens målvakt Oscar Wester. Efterföljande hörna ställer till det för motståndarna och vi lyckas behålla trycket. Två dåliga rensningar senare får Olle Andersson bollen serverad på ett silverfat. En bra mottagning med vänsterfoten och ett snabbt hårt skott med högerfoten. 1-0 till Partille IF FK, mycket viktigt att få första målet. Förutom en jättechans för ÄIK i 31 minuten har vi full kontroll på matchen, trots att Älvängen får ha en del boll. I minut 44 blir det ett missförstånd mellan deras målvakt och back. Christian Gustavsson smiter i mellan och lyckas efter två försök slå bollen i mål. 2-0 och oerhört skönt innan pausvilan.

ANDRA HALVLEK:
Vi pratade i paus, om att ligger vi rätt i positionsspelet så kommer vi få lägen att straffa dom, då dom måste gå framåt. Vi var också införstådda med att vi måste ta det lugnt i duellerna och inte bjuda på några onödiga frisparkar, då vinden snarare börjat öka ju längre matchen pågått än avtagit. 2 minuter in i andra halvlek bli tränare Kim Roland avvisad efter att ha uttryckt sin frustration på ett domslut som han inte var överens med huvuddomaren om. Trots medvind lyckas inte Älvängen skapa någonting farligt och i 62 minuten får vi läget vi väntat på. Motståndarna ville ha det till offside men assisterande domarens flagga stannar nere och Samuel Wesley gör 3-0. Kul för Wesley som nu fått ordentlig fart på målproduktionen. 3-0 målet kändes avgörande och dom första tankarna var att matchen nu bara skulle spelas av. Tyvärr tänkte inte ÄIK likadant. 2 minuter senare är det nämligen reducerat och matchen lever igen. En bra slagen frispark utifrån på bortre ytan hittar Olof Svensson som med god hjälp av vinden får på en perfekt nick som dyker ner vid bortre stolpen. Efter målet tar Älvängen över matchen fullständigt. Vi har dock inga större problem att freda oss. I 73 minuten blir André Mateo målchansutvisad, ett inspel tar på Mateos hand och domaren bedömer det som avsiktligt. Efterföljande frispark tar i utsidan av kryssribban. ÄIK ökar trycket och i 82 minuten gör Alexander Andersson 3-2 vackert. Lite kontroversiellt då bollen spelas fram med hjälp av en hand. I det här läget är vi rejält trötta och negativa tankar och energi börjar sprida sig i hemmalaget. I 86 minuten har ÄIK en boll i nät, men spelet har då redan blåsts av efter en väldigt tydlig knuff på Nithander.

På tilläggstid får ÄIK sin stora chans till kvittering. Ett inspel från kanten hittar Olof Svensson som placerar bollen - i stolpen. Returen går precis förbi ÄIKs stora målskytt Jesper Knavingsom dock hinner upp bollen och går omkull i en duell med Wesley. Bortalaget skriker efter en straff men domaren slår ut med armarna. Från min vinkel under matchen upplevdes det som Wesley väldigt tydligt var klart först på bollen och att Knaving gick omkull väldigt enkelt. Efter att ha sett situationen på video så kan jag hålla med om att det ser onekligen lite misstänkt ut. Dock inga större protester hos bortalaget. Knaving har även matchens sista möjlighet när han nickar bollen över från nära håll.

När slutsignalen ljuder är det mer en oerhörd lättnad än glädje.
Vi tog sista chansen att haka på toppstriden.