söndag 9 juni 2019

Målrikt när Partille vann derbyt

Det blev seger med 4-2 i lördagens derby mot Björndammens BK.

INFÖR MATCH.
Inför matchen saknades bl.a. Johan Dermark, André Mateo, Björn Synnes och Pontus Jonasson. 3 mållösa matcher i rad hade fått Kim Roland att ändra om på positionerna.

1:A HALVLEK:
Vi startar i ett högt tempo, och det dröjer inte mer än 3 minuter förrän vi har en boll i virket.
Vi fortsätter att skapa farligheter och i 8 minuten rullar Tobias Lundström in 1-0, efter ett svagt ingripande av Aleksander Petrovski i BBKs mål. Efter målet spelade Petrovski upp sig och gjorde en hel del vassa räddningar. I 23 minuten får Björndammen en frispark i ett bra läge utanför straffområdet. Nithander behöver dock inte ingripa då den är svagt slagen och går en bit utanför stolpen. I matchminut 32 händer det man inte trodde var möjligt. Samuel Wesley gör mål! Han tar emot bollen utanför straffområdet, vänder upp
och skjuter ett skott som touchar ett motståndarben, men ändå letar sig in i nät. En otrolig lättnad för alla, men framför allt för Wesley själv, som inte haft något flyt alls med sig i dom senaste matcherna och missat en hel del klara målchanser. Trots att alla runtomkring såg att det var ett regelrätt mål så vinkade den assisterande domaren för offside. Huvuddomaren gör då en bra insats och springer ut till sin kollega och förklarar reglerna för honom, och sedan pekar han mot mittlinjen.
Några minuter senare hettar det till och man blir varse om att det är ett derby. Anton Linde i BBK satsar för fullt och kommer lite sent in i en duell med Hugo Kymmer, han klarar sig med ett gult kort vilket kändes rätt. Hemmasupportrarna var dock av en annan åsikt och skrek efter en utvisning.

I slutet av första halvlek inträffar en helt bisarr situation. På en hörna gör nr. 14 i BBK V*** A*** L*** bort sig fullständigt, då han helt oprovocerat armbågar Maggan hårt i magen.
Mitt framför både huvuddomaren och assisterande. Trots att assisterande påkallar huvuddomarens uppmärksamhet, väljer han att inte beivra tilltaget och V*** får inte bara vara kvar på planen, utan Björndammen får en ny hörna.
Självklart blir det också mål på den. Tony Rintamäki skjuter bollen i nät efter en tilltrasslad situation. 2-1 i det skedet kändes inte rättvist. Halvleken var dock inte slut, och innan domaren hinner blåsa av, kommer Maggan loss i ett friläge. Petrovski gör en fin räddning på skottet, men Maggan upptäcker att motståndarna inte är med och sätter igång en snabb hörna tillsammans med Crille. Innan BBK inser vad som håller på att hända så har bollen letat sig ut till en helt fri Bjärre ute på kanten. Niclas Bjärnlind placerar retfullt enkelt in 3-1 på första halvleks sista spark.

2:A HALVLEK:
Vi visste att motståndarna skulle komma ut hårdare till andra och flytta fram sina positioner. Vi visste även att om vi bara vårdade bollen så skulle det finnas fina lägen för omställningar.
Tyvärr gör vi det alldeles för svårt för oss själva, och vi tillåter Björndammen att komma in i matchen. I 60 minuten tar ett skott på Hugos arm och domaren pekar på straffpunkten.
Pontus Börjesson i BBK skjuter bollen mitt i målet medan Nithander går åt höger. 3-2 och lite nerv i matchen. Det dröjer dock inte många minuter förrän Nithander visar prov på grym precision när han hittar Crille med en inspark, som i sin tur frispelar Maggan. Marcus Månsson har inga problem att rulla in bollen i mål. 4-2 i minut 68 och matchens kändes avgjord. Björndammen försökte komma tillbaka och lyckas vaska fram några målchanser men inget som kändes jätte farligt. Första segern på en månad och 3 viktiga poäng.