lördag 15 juni 2019

Seger mot Romelanda UF

INFÖR MATCHEN
Fredagsmatch i Kungälvsområdet 19:00. Som vanligt krävs det att man åker 11:30 om man vill komma fram i god tid. Tankarna drog sig omedelbart till förra säsongens möte på Romevi, då vi satt fast i trafiken och inte kom fram förrän 15 min innan matchstart. Inte dom bästa förutsättningarna för att hinna byta om och värma upp.
Den här gången hade vi samling på plats i Romelanda 17.30, och dom mest försenade spelarna var framme 18:10. Kvällens motståndarna Romelanda UF har vuxit ut till ett riktigt
boogeyteam för Partille IF FK. På dom senaste 8 mötena lagen emellan så har vi faktiskt bara vunnit 2 gånger. Senast var i slutet av förra säsongen då vi vann en dålig
match på Lexby konstgräs med 1-0, Nicklas Jensen blev målskytt då.
Vårmötet på Romevi förlorade vi med hela 0-4.

Återigen saknades en del spelare, bland annat: Pontus Jonasson, Christian Gustavsson, Olle Andersson och Kalle Lawenius. Dessutom hade några spelare precis återkommit från skador, så statusen på dom var också ett frågetecken då dom inte tränat på 1 till 2 veckor.

1:A HALVLEK
Vi inleder katastrofalt dåligt och redan efter 2 minuter bjuder vi Romelanda på en farlig målchans. Romelanda är det bättre laget i första halvlek utan att för den delen spela bra eller rada upp målchanser. Vårat passning-spel är helt under isen och vi tappar boll i helt otroligt enkla lägen. Trots att vi inte förtjänar det så borde vi gjort mål i första halvlek. I 22 minuten får Felix mer eller mindre öppet mål efter en hörna, men nicken går i stolpen. I minut 38 drar Elvir en frispark i ribban. Romelanda är vassa på fasta situationer och det är på inkast och hörnor dom skapar sina farligaste målchanser. Första halvlekens sista målchans får Romelanda, Henrik Björnrud kommer loss i ett friläge, men Nithander kommer ut och gör sig stor, returen nickar Max Yngve över från nära håll.

2:A HALVLEK
Kim Roland var absolut inte nöjd i paus och var vänlig nog att tala om det för oss spelare. Vi inleder därför andra halvlek klart mycket bättre än första. Några minuter in i halvleken tar vi också ledningen på en hörna. André Mateo kommer högst och nickar in 0-1. Målet kom i precis rätt läge för oss och det kändes som om vi skulle ta över matchen men så blev det inte. Vi blir passiva och låter Romelanda skapa en hel del målchanser. Tillslut kommer också kvitteringen. Henrik Björnrud är det som noteras som målskytt men i ärlighetens namn så är det ett väldigt svagt agerande av Nithander. Nithander skulle dock få en möjlighet att revanschera sig lite senare.
Dessförinnan hinner Marcus Månsson göra 1-2 på en retur efter en fin räddning av Björn Sjösvärd i matchminut 70.
Matchavgörandet kommer i 79 minuten, inbytte Anders Carlsbogård får bollen serverad på ett silverfat mitt framför målet. Nithander gör dock en strålande benparad, bollen rensas upp och Samuel Wesley läser spelet föredömligt när han stjäl bollen från en försvarare och rycker sig loss till ett friläge. Avslutet placerar han otagbart i Sjösvärds högra hörn.
3-1 och matchen var avgjord. Sista 10 skapas det lite halvchanser för båda lagen men inget som resulterar i mål. Slutresultatet 3-1 till Partille IF FK får väl bedömmas vara rättvist, men det krävs att vi höjer oss avsevärt om vi ska ta några mer poäng innan uppehållet.