fredag 16 augusti 2019

Målrikt i segern mot AMBIK

Det blev seger när serien återigen startade efter nästan 1 månads uppehåll.
Slutresultatet blev 2-5 till Partille IF FK efter att Crille svarat för sitt andra hat-trick i år.

INFÖR MATCHEN
Efter nästan 6 veckors uppehåll var det äntligen dags för match igen.
Förberedelserna hade varit väldigt olika för spelarna då vissa tränat alla pass,
medan andra bara gjort 1-2 träningar. Det var därför väldigt spännande att se
var vi låg, både konditionsmässigt och teknikmässigt.

Sebastian Jonsson

Noterbart var Felix som vänsterback och Pontus som var tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen bra och redan efter 6 minuter tar vi ledningen då Crille kommer loss och skaffar sig ett halvt friläge. Vikarierande MBIK målvakten Kara Ayan räddar men Pontus Jonasson håller sig framme på returen och rullar in 0-1 till Partille. Efter målet känns det som vi har kontroll, men MBIK lyckas få med sig en straff på deras första riktiga anfall. Younes Raisi har inga problem att rulla in kvitteringen efter 11 minuter. Efter målet kommer MBIK in i matchen mer och mer, samtidigt som vi känns lite avvaktande. 2-1 till hemmalaget känns därför inte helt orättvist i 29 minuten. Ett fint avslut av Harun Ibrahim letar sig in i bortre hörnet. Vi höjer oss dock rejält efter deras mål och innan domaren blåst för paus har vi vänt på matchen genom mål av Crille, löper sig fri och avslutar distinkt, samt Wesley som nickar in bollen i öppet mål efter ett fint förarbete av Pontus Jonasson.

ANDRA HALVLEK
Vi börjar andra halvlek som vi avslutade första, och vi kontrollerar matchen fullständigt. I minut 58 pekar domaren på straffpunkten för andra gången i matchen. Den här gången är det vår tur. Maggan slår dock en ganska svag straff som Ayan i MBIK målet räddar. Trots straffmissen så låter vi inte MBIK skapa några farligheter och ju längre matchen lider så flyttar dom upp sina positioner vilket gynnar våra spelvändningar. Crille gör både 2-4 och 2-5 innan domaren blåser av matchen.

Rättvis seger och vi fortsätter att haka på toppstriden.