Stefan Marjanovic
Mattis Widell
Malte Nilsson
William Björkqvist

Vi tar kommandot direkt i matchinledningen och om man inte vetat tabellplaceringen på båda lagen så hade man nog trott att Finlandia kämpade för att inte åka ur. Hemmalaget drog sig tillbaka och lät oss rulla boll lite som vi ville. Dermark får matchens första möjlighet efter bara några minuter, men avslutet går en bit utanför stolpen. Vi fortsätter att ha bollinnehavet men har svårt att skapa några riktigt heta målchanser, samtidigt som Finlandia ser till att ha alla spelare på rätt sida boll. Efter ca 19 minuter hittar Elvir, Samuel Wesley med en fin crossboll, Wesley får med sig bollen i steget och drar till ett avslut som tvingar målvakten Eric Uhrlander till en målvaktsretur. Dermark hugger som en kobra och lyckas i en hård kamp med en motståndare att forcera in bollen i mål. Vi fortsätter att trycka på efter ledningsmålet och 6 minuter senare är det dags igen. Vi får en frispark ca 10 meter utanför motståndarnas straffområde. Elvir Ramadani får på en helt fantastisk träff och både Uhrlander och hans tre-manna-mur är helt chanslösa. 2-0 efter 25 minuter men vi var inte nöjda. När klockan tickat upp mot 30 minuter så åker Pontus på en ful tackling och tvingas avbryta matchen. Stefan Marjanovic får således komma in och gör sina första minuter för Partille IF FK. Vi fortsätter att trycka för ett tredje mål, men Finlandia lyckas freda sig.

Om första halvlek var riktigt bra från vår sida så var andra helt katastrofal. Vi slår bort enkla passningar och gör det onödigt svårt för oss själva. Finlandia/Pallo kommer ut som ett helt nytt lag och sätter Nithander och backlinjen på prov flera gånger. När ett reduceringsmål ligger i luften lyckades vi äntligen spela oss till en målchans. Stefan får bollen på högerkanten hittar Maggan med en passning, som i sin tur drar sin gubbe och serverar Tobbe så nästintill öppet mål. Tobias Lundström bredsidar behärskat in 3-0 till oss. Tre måls överläge och det kändes som om matchen var punkterad. Men... några minuter senare har Stefan åkt på en skada och Tobbe ett rött kort. Finlandia får återigen vittring och sista kvarten var en ren forcering av hemmalaget. Stabilt försvarsspel och målramens hjälp gjorde så att vi höll nollan.

3 viktiga och fullt rättvisa poäng i kampen om uppflyttningsplats.
Tyvärr kommer Tobbe missa nästa match på grund av det röda kortet.